Wethouder ontvangt “Eervolle vermelding” Lawaaiigste Stiltegebied

Het stiltegebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland wordt verstoord door het racecircuit van Zandvoort. Dat is de betekenis van de “eervolle vermelding” die het gebied kreeg van de stichting NEFOM bij de verkiezing van het meest lawaaiige stiltegebied van Nederland.
Op vrijdag 5 februari reikte Bruno Braakhuis een exemplaar van het juryrapport uit aan wethouder van Haeften van Zandvoort. Het is immers die gemeente die in staat is wat aan die geluidoverlast te doen, maar er niets aan doet.

Van Haeften was zo sportief om het rapport in ontvangst te nemen. We hadden ook een exemplaar aan de directie van het racecircuit willen geven, maar die weigerde. Bruno legde de nadruk op de dagelijkse geluidsoverlast. Het gaat niet om de F1, maar om de kleine evenementjes die bijna dagelijks op het circuit plaats vinden. Een handjevol mensen maakt dan de hele dag herrie die tot ver in de omtrek te horen is. Hij vroeg de wethouder om in de toekomst meer rekening mee te houden met de overlast bij de buren. Van Haeften zei het te begrijpen, maar in zijn antwoord klonk geen toezegging door dat hij iets aan de herrie zou gaan doen.

Wij vragen de gemeente al sinds begin 2018 om iets aan de vergunning van het circuit te doen ter beperking van het geluid. Nooit is daar positief op gereageerd. Door deze “eervolle vermelding” van de NEFOM hoort hij het ook eens van een ander. Hopelijk draagt het bij aan het besef bij de gemeente dat men niet doof kan blijven voor de klachten.

Link naar het filmpje over de aanbieding van de eervolle vermelding https://www.youtube.com/watch?v=zushA2E-FbA&feature=youtu.be